Thursday, May 08, 2008

een huis als een filmset

# het is een vrij klein huis en ligt bij Fontainebleau zo'n zestig meter boven de rechteroever van de Seine, vlak voor deze een bocht naar het westen maakt(de zon gaat er mooi onder) naast een middeleeuws kerkje met kraaien in de eiken ; de kerkklok slaat elk hafuur, de hele nacht door, de kraaien beginne om vijf uur te krassen .....
# de oprit splitst zich in een kort stuk naar de voordeur en naar rechts in een heel krappe bocht naar beneden naar de dubbele garage met zwaluwnestjes en een grease pit (olieververs plek) voor de Schot .
# door de voordeur een hal met meteen rechts een steile trap naar beneden naar de tuinkamer en een strijkkamertje (ex-kinderkamer) ; schuinrechts de keuken ; rechtdoor de woonkamer/serre met 120 graden uitzicht op de bocht in de Seine ; schuinlinks de grote (engelse) eetkamer ; meteen links een trap naar boven .
# boven een heel klein halletje waar vijf deuren op uitkomen ....... de trap, slaapkamers, plee .
# onder de tuinkamer met de tuindeuren en 270 graden om het huis heen een grote, engelse tuin (met een half ingegraven kweekkasje ) die naar beneden loopt totaan het treinspoor .

vraag me niet hoe zo'n ontzettend engels huis daar in de dertiger jaren daar is terechtgekomen ...........

0 Comments:

Post a Comment

<< Home